Υλικά

1 κόκορας 1600 γρ περίπου
½ κούπα ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδου
1 κούπα λευκό κρασί
1 κουτ του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουτ του γλυκού κόκκους μπαχάρι
2 κουτ του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κούπα ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
Θαλασσινό αλάτι

Παρασκευή

α/ Κόβουμε σε μερίδες τον κόκορα, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
β/ Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί προσθέτουμε τον κόκορα και τον κοκκινίζουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το μπαχάρι το πιπέρι τα κρεμμύδια το σκόρδο και ανακατεύουμε.
γ/ Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον χυμό ντομάτας και το αλάτι. Προσθέτουμε ζεστό νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγερεύουμε προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε ζεστό νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το φαγητό μας και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Author

Σχολια