Υλικά
1 ½ κιλό κουνέλι
1 ½ κιλό μικρά κρεμμυδάκια “κοκκάρια ”
½ κούπα ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου
1 κρασοπότηρο άσπρο κρασί
Ξίδι ½ κούπα συν 1 φλιτζανάκι του καφέ
250 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
1 κουτ της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ της σούπας πετιμέζι
3 φύλλα δάφνης
½ κουτ μπαχάρι σε σκόνη
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλάτι μαύρο πιπέρι

Παρασκευή
α/ Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το πλένουμε και το βάζουμε σε μία λεκανίτσα με νερό και ½ κούπα ξίδι για δύο ώρες. Το αφαιρούμε και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
β/ Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί , προσθέτουμε το κουνέλι και το τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
γ/Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμησθεί,προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ,το ξίδι,το πετιμέζι, τη δάφνη,το μπαχάρι,το κοκκινοπίπερο,το αλάτι,το μαύρο πιπέρι και ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.
δ/ Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σιγομαγείρεμα έως ότου να μελώσουν και να μείνει τo φαγητό με το λάδι του

Μυστικό : Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια πιο εύκολα εάν τα βουτήξουμε σε νερό που βράζει για 3 με 4 λεπτά.

Author

Σχολια