Υλικά

1 κουνέλι  1800 γρ. περίπου

½ ποτήρι ελαιόλαδο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι σκόνη

1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο

Φρέσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι  – αλάτι

2 φύλλα δάφνης

2 κουτ. σούπας πελτέ

1 κουτ.  γλυκού ζάχαρη

1 κούπα λευκό κρασί

1/2 κούπα ξίδι από κρασί

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες , το πλένουμε και το βάζουμε σε μπολ με νερό και ξύδι.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από τις 2 πλευρές να πάρουν χρώμα και τα αφαιρούμε.

Γ) Σε κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια που τσιγαρίσαμε.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο από το τηγάνι, το μπαχάρι, το πιπέρι και  το κοκκινοπίπερο  ανακατεύοντας.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι , την δάφνη, τον  πελτέ, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Δ) Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμησθεί , προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάσει το φαγητό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε   για 1 ½ ώρα περίπου.

Πεντανόστιμο και υγιεινό φαγάκι για το καθημερινό μενού και όχι μόνο.

Author

Σχολια