Μία φορά την εβδομάδα έχω κοτοπουλάκι και το μαγειρεύω με χίλιους τρόπους και ένας τρόπος είναι
και με τα ιδιαίτερα μπαχαρικά όπως κόλιανδρο και κουρκουμά που δίνουν και χρώμα και άρωμα στο φαγητό μου
και που φυσικά δεν είναι και κάτι καινούργιο, στην Πόλη τα χρησιμοποιούσαν κατά κόρον…
Κοτόπουλο με κόλιανδρο και κουρκουμά
Υλικά
1 κοτόπουλο γύρω στα 1500 γρ κομμένο σε μερίδες
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
½ κούπα λευκό κρασί
2 κουτ της σούπας μουστάρδα
2 κουτ της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουτ της σούπας κουρκουμά
Μια πρέζα κοκκινοπίπερο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1κουτ. του γλυκού ξερή ρίγανη
Το χυμό από 1 λεμόνι
Παρασκευή
α) Πλένουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο ταψί. Προσθέτουμε, το κρασί,το σκόρδο,
το κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το κοκκινοπίπερο το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την μουστάρδα, πασπαλίζουμε με την ρίγανη,
ρίχνουμε και το χυμό του λεμονιού.
β) Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλείφουμε καλά με τα χέρια μας το κοτόπουλο. Προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό.
γ)Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα, το γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά περίπου ¾ με 1 ώρα μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδοκοκκινίσει.
Το συνοδεύουμε υπέροχα με ένα καστανό ρυζάκι.
Καλή επιτυχία