Υλικά
1 κιλό κολοκύθια
½ κιλό γίδινη φέτα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
2 αυγά
1 κούπα μαϊντανό
½ κούπα φρέσκο δυόσμο
Αλάτι-πιπέρι
2 κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλεύρι (1 ½ με 2 κούπες) περίπου
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Α) Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την φέτα, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Β) Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι τα κολοκύθια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
Γ) Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκύθια την φέτα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά. Το μαϊντανό, το δυόσμο, το κοκκινοπίπερο, αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί με προσοχή.
Δ) Ανακατεύουμε τα υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά –σιγά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας μέτριος χυλός.
Ε) Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μίγμα αφήνουμε να ροδίσει και το γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Τρώγονται ζεστοί και κρύοι.