Αγαπημένοι μου φίλοι το πνεύμα των Χριστουγέννων πλανιέται και οι νοικοκυρές όλο και πιο πολύ σκέφτονται το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και όλες θέλουν να ξεχωρίσουν και να εντυπωσιάσουν και νομίζω πως ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό φαγάκι είναι και τα κεφτεδάκια από αγριογούρουνο…

Κεφτεδάκια φούρνου αγριογούρουνο

Υλικά

1 κιλό κιμά από αγριογούρουνο
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
2 κουτ της σούπας μηλόξυδο
1 αυγό
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
Το ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Αλάτι-Μαύρο πιπέρι
¼ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
½ κούπα κόκκινο κρασί
4 με 5 κουτ της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Παρασκευή
α)Τρίβουμε στον τρίφτη τα κρεμμύδια και τις σκελίδες του σκόρδου. Μουσκεύουμε τις φέτες το ψωμί στο κρασί και το στύβουμε πολύ καλά.

β) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μηλόξυδο, το αυγό, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το ξύσμα πορτοκάλι, το αλάτι, μαύρο πιπέρι και το κοκκκινοπίπερο. Προσθέτουμε το ψωμί και την φρυγανιά.

γ)Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

δ)Προθερμένουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα κεφτεδακια. Ψήνουμε για 55 με 60 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικα.

Καλή επιτυχία

Καλές γιορτές

Σημείωση: Πλάθουμε ισόπαχα τα κεφτεδάκια μας, έτσι ψήνονται ομοιόμορφα στον ίδιο χρόνο.

Author

Σχολια