Το χωριάτικο λουκάνικο με την πλούσια γεύση του, η πικάντικη φέτα ξεχωριστή στο είδος της και το νόστιμο κασέρι αγαπημένο τυρί, είναι αυτά που κάνουν τα κανελόνια μας να μοιάζουν σαν ποίημα, είναι αυτά που τα κάνουν μοναδικά…
Κανελόνια με κιμά από λουκάνικο
Yλικά
1 πακέτο κανελόνια (250 γρ)
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
2 κουτ της σούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα του ταψιού.
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
200 πικάντικη φέτα θρυμματισμένη
300 γρ. κασέρι τριμμένο συν για το πασπάλισμα του ταψιού
3 αυγά
1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. του γλυκού πετιμέζι
2 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
μαύρο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 κούπα χυμό ντομάτας
2 κούπες γάλα.
Παρασκευή
α) Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε σε κιμά. Κόβεται εύκολα και στο μπλέντερ.
β)Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τον κιμά το σκόρδο, το πελτέ, το μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, το πετιμέζι και ανακατεύουμε.
γ)Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε το κιμά για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πιεί τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε την φέτα, το κασέρι, τα αυγά, τον μαϊντανό,το μαύρο πιπέρι το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε.
δ)Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι παίρνουμε ένα – ένα τα κανελόνια τα γεμίζουμε με το μίγμα και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
ε) Ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια το χυμό ντομάτας, το γάλα, πασπαλίζουμε με το κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία.