Υλικά
1 κούπα βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα γάλα
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
¾ της κούπας κακάο σκόνη
¾ χυμό από μανταρίνια
Το ξύσμα από 2 μανταρίνια
125 γρ. κουβερτούρα κομματάκια
Για το γλάσο
300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας βούτυρο
2 σφηνάκια το χυμό από μανταρίνια
Παρασκευή
Α) Με ένα μαχαίρι κόβουμε την κουβερτούρα κομματάκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι τα κομματάκια της κουβερτούρας και το κακάο.
Β) Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό και το ξύσμα από τα μανταρίνια ανακατεύοντας.
Γ) Προσθέτουμε στον κάδο σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι, την κουβερτούρα και το κακάο, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δ) Χωρίζουμε το μίγμα και το ρίχνουμε ομοιόμορφα σε 2 φόρμες για κέικ τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για περίπου 50 λεπτά.
Ε) Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει. Το αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτουμε το χυμό από τα μανταρίνια και ανακατεύουμε γρήγορα το μίγμα μας.
Περιχύνουμε με το γλάσο τα κέικ και σερβίρουμε.