Μία κλασική εύκολη συνταγή της μαμάς μου. Το μυστικό της νοστιμιάς τα γλυκάδια.
Υλικά
1300 γρ. περίπου συκωταριά αρνίσια, τα γλυκάδια της
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι-πιπέρι
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
10 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
Χυμό από 2 λεμόνια
Παρασκευή
Α) Πλένουμε την συκωταριά, την κόβουμε σε μικρές μπουκιές, ψιλοκόβουμε
τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Β) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε την συκωταριά και σοτάρουμε 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι-πιπέρι ανακατεύοντας.
Γ)Σβήνουμε με το κρασί ,αφήνουμε να εξατμισθεί ,προσθέτουμε ζεστό νερό , χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Δ) Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο 20 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ε) Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο – λίγο ζουμί από το φαγητό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα κουνάμε κυκλικά το φαγητό και αποσύρουμε.