Τις ελιές, της τις έστειλαν από την Καλαμάτα , ήταν ακριβώς όπως τις ήθελε , κατάμαυρες με σφικτή σάρκα ,ξιδάτες, σπιτικές…
Ελιοψωμάκια με ελιές Καλαμών
Υλικά
1 ½ κούπα χλιαρό νερό
Αλεύρι χωριάτικο όσο πάρει περίπου 3 ½ κούπες
350 γρ. ελιές Καλαμών
2 φακελάκια ξερή μαγιά των 8 γρ .
1 κουτ. της σούπας μέλι
6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Παρασκευή
α/Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε δοντάκια .
β/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό νερό , προσθέτουμε την μαγιά , το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες . Προσθέτουμε το ελαιόλαδο , ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή. Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν στην ζύμη.
γ/Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει 30 λεπτά περίπου , την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε 15 λεπτά ακόμη.
δ/ Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Κόβουμε από την ζύμη κομμάτια τον 150 γρ. περίπου, τα πλάθουμε στρογγυλά σε καρβελάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί.
ε / Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 °C . Ψήνουμε τα ελιοψωμάκια μας για 30 με 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Μυστικό
Μπορούμε να βάλουμε στα ελιοψωμάκια μας όποια ποικιλία ελιάς προτιμάμε. Μπορούμε ακόμη να πάρουμε και έτοιμες ελιές κομμένες.
Καλή επιτυχία .
Αντωνία.