Υλικά
500 γρ μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
½ κούπα ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι νυχάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
½ κούπα μαϊντανό
Αλάτι – μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
½ κούπα λευκό κρασί
Αλεύρι για το αλεύρωμα
Παρασκευή
Α) Σε μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό και το μισό από το ελαιόλαδο και τα ψιλοκόβουμε.
Β) Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το κοκκινοπίπερο, προσθέτουμε τα υλικά από το μούλτι και ζυμώνουμε καλά για να ομογενοποιηθούν.
Γ) Πλάθουμε γιουβαρλάκια μεγέθους ενός καρυδιού και τα περνάμε από το αλεύρι.
Δ) Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι-πιπέρι ανακατεύοντας.
Ε) Ρίχνουμε το κρασί, προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και ζεστό νερό να τα σκεπάσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά περίπου.