Βασιλόπιτα με αποξεραμένα φρούτα
Υλικά

250 γρ. βούτυρο συν το άλειμμα της φόρμας
250γρ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα,χουρμάδες,ανανά.)
¼ της κούπας ζάχαρη άχνη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κούπες γάλα
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν το πασπάλισμα της φόρμας.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Ξύσμα μαύρης σοκολάτας για το πασπάλισμα

Παρασκευή

α) Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι το μπέικιν τα φρούτα και ανακατεύουμε
β) Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, το γάλα ανακατεύοντας.
γ) Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε σιγά – σιγά το μίγμα με το αλεύρι και τα αποξηραμένα φρούτα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
δ) Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα τσέρκι ή ένα ταψάκι. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα, προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
ε) Αφήνουμε την βασιλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και την τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή Χρονιά

Author

Σχολια