Γιατί λίγο κιμά στην κατάψυξη και ένα πολυμιξεράκι λίγο πολύ οι περισσότεροι διαθέτουμε. Έτσι χτυπάμε υλικά στο πολυμιξεράκι ,τα ρίχνουμε στο κιμά και ζυμώνουμε…
Υλικά
800 γρ κιμάς
1/3 της κούπας ελαιόλαδο συν για το άλειμμα των μπιφτεκιών
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαιντανό
1 κουτ της σούπας ξερή ρίγανη
2 κουτ του γλυκού ξερό κόλιανδρο
½ κουτ του γλυκού κοκκινοπίπερο
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
1 αυγό
Τριμμένο ψωμάκι όσο χρειασθεί (περίπου ½ κούπα )
Δημιουργία
α/ Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το κιμά. Στο πολυμίξερακι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο , το μαιντανό και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρούμε το μίγμα και το ρίχνουμε στον κιμά . Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ,τα κρεμμύδια , τα σκόρδα στο πολυμιξεράκι και χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Τα αφαιρούμε και τα προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε την ρίγανη, το κόλιανδρο ,το κοκκινοπίπερο, αλάτι, το μαύρο πιπέρι ,το αυγό και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού και ζυμώνουμε .
β/ Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε ποσότητα του κιμά όσο χωράει η παλάμη μας πλάθουμε μπιφτέκια και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
γ/Βάζουμε στο ταψί τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.