Ένα νόστιμο ελαφρύ φαγάκι για τα ζεστά βράδια του αυγούστου

Ψητό λαβράκι με αρωματική σάλτσα

Υλικά

. 4 φιλέτα λαβράκι (2 λαβράκια)

. ¼ της σούπας ελαιόλαδο συν λίγο για το άλοιμα του τηγανιού

.το χυμό και το ξύσμα από ένα δύο λεμόνια

.μισό κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρο

.1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας

. 1 πρέζα κοκκινοπίπερο

.2 κουταλιές της σούπας μαιντανό

.1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

.αλάτι- μαύρο πιπέρι

Παρασκευή

Ζητάμε από τον ψαρά μας να μας φιλετάρει τα ψάρια

α. Σπάμε τους σπόρους του κόλιανδρου και της μουστάρδας με ένα γουδοχέρι ή στο μούλτι. Ψιλοκόβουμε το μαιντανό, αλατοπιπερόνουμε τα φιλέτα

β. σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλοίφουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα φιλέτα από την μεριά του δέρματος και ψήνουμε 2 λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, να ροδοκοκκινίσουν, τα αφαιρούμε και τα τοποθετούμε σε πιάτα.

Γ. σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, προσθέτουμε τους σπόρους του κόλιανδρου και της μουστάρδας, το κοκκινοπίπερο, το μαιντανό, το θυμάρι, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι.

Δ. περιχύνουμε τη σάλτσα στα φιλέτα και σερβίρουμε

Συνοδεύονται με ένα παγωμένο λευκό κρασί

Author

Σχολια