Φθινόπωρο αγαπημένη εποχή και τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει και τώρα που μένουμε περισσότερες ώρες σπίτι, τώρα είναι ο καιρός για δημιουργία και εμείς δημιουργούμε κουλουράκια με σταφίδα, με πετιμέζι ,με κανέλα…

Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα πετιμέζι από σταφύλι
1 κούπα μαύρη σταφίδα Κορινθίας
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
2 κουτ. του γλυκού κανέλα τριμμένη
Αλεύρι ολικής άλεσης όσο πάρει (περίπου 4 κούπες)

Παρασκευή
α/ Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το πετιμέζι. Διαλύουμε την σόδα στο πορτοκάλι και το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι ,την κανέλα και ανακατεύουμε.
β/ Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι προσθέτουμε την σταφίδα και ανακατεύουμε.
γ/Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με την σταφίδα στο μπολ με το μίγμα του ελαιολάδου και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
δ/ Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε στο ταψί.
ε/Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία.

Author

Σχολια