Γρήγορη τραγανή, νόστιμη
Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βούτυρο
1/3 της κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν – πάουντερ
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι του καφέ τσίπουρο
Λίγο αλάτι
1 κρόκο αυγού
1 φλιτζάνι του καφέ βούτυρο
220 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Παρασκευή
Α) Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι , την ζάχαρη, το μπέκιν , το αλάτι, την βανίλια, τον κρόκο, το βούτυρο, το τσίπουρο ανακατεύονται να ενωθούν τα υλικά.
Β) Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη, κρατάμε ένα τρίτο από τη ζύμη για τα κορδόνια και απλώνουμε την υπόλοιπη με τα χέρια μας στην ταρτιέρα.
Γ) Απλώνουμε πάνω από την ζύμη την μαρμελάδα ομοιόμορφα να πάει σε όλη της την επιφάνεια, ανοίγουμε τα κορδονάκια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.