Χωρίς συμβιβασμούς!!!!
Το σουφλέ σοκολάτα της Αντωνίας χωρίς μπεν – μαρί, χωρίς μίξερ εύκολο σουφλέ στιγμής.
Υλικά
125 γρ. κουβερτούρα
125 γρ. βούτυρο αγελάδος συν λίγο για το άλειμμα του ταψί
3 αυγά
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του συν λίγο για το πασπάλισμα του ταψιού
100 γρ. γάλα
½ κουτ. του γλυκού βανίλια υγρή
1 πρέζα αλάτι
Παρασκευή
Α) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C, κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Β) Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε να ζεσταθεί το βούτυρο, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γ) Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά, ρίχνουμε το γάλα, την βανίλια, σιγά – σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα να ενωθούν τα υλικά.
Δ) Βάζουμε το σουφλέ σε ένα ταψάκι, το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 18-20 λεπτά περίπου.