Υλικά

2 κούπες ρεβίθια βρασμένα

½ κούπα νερό από τα ρεβίθια που έχουμε βράσει

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

½ κ. γλυκού κοκκινοπίπερο

2 κ. γλυκού ξερή ρίγανη

2 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο

1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί ψιλοκομμένη

Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει για να γίνει ένας μέτριος χυλός (1 ½ με 2 κούπες περίπου)

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Παρασκευή

Α) Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τα ρεβίθια, το νερό από τα ρεβίθια,  τις ντομάτες με το χυμό τους και το πολτοποιούμε.

Β) Σε ένα μπολ βάζουμε τα πολτοποιημένα υλικά, προσθέτουμε το κρεμμύδι ,αλάτι-πιπέρι, το κοκκινοπίπερο, την ρίγανη, τον δυόσμο, την πιπεριά και  ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ,ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός.

Γ) Σε ένα τηγάνι  βάζουμε να κάψει το λάδι, παίρνουμε από μία κουταλιά χυλό και ρίχνουμε στο τηγάνι, αφήνουμε να ροδίσουν από την μία πλευρά και γυρνάμε και από την άλλη.

Author

Σχολια