Υλικά

2 κιλά μύδια φρέσκα

¼ της κούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Αλάτι- μαύρο πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο

400 γρ, χυμό από φρέσκια ντομάτα

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

400 γρ. μακαρόνια Νο 6

¼ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Παρασκευή 

Α) Πλένουμε καλά τα μύδια, αφαιρούμε το ¨μουστάκι¨ τους και τα βράζουμε σε νερό για 2-3 λεπτά.  Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και πετάμε όσα δεν άνοιξαν.  Βγάζουμε την ψίχα τους και την αφήνουμε στην άκρη.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Γ) Σβήνουμε με το ούζο αφήνουμε να εξατμησθεί, προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας, αλάτι-πιπέρι, την ζάχαρη χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.  Προσθέτουμε την ψίχα από τα μύδια και σιγοψήνουμε ακόμη για 5 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Δ) Βράζουμε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε, το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε , πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Author

Σχολια