Νόστιμος μεζές για τις καλοκαιρινές βεράντες και αυλές. Συνοδεύεται με ένα ντιπ γιαουρτιού.

Υλικά

400 γρ. στήθος γαλοπούλας

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

½ κουτ. του γλυκού κοκκινοπίπερο σε σκόνη

½ κούπα αλεύρι

1 αυγό

2 κουτ. της σούπας γάλα

1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Παρασκευή

Α) Κόβουμε το στήθος της γαλοπούλας σε μπουκιές. Σε ένα μπόλ χτυπάμε το αυγό με το γάλα.

Β) Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο το κεφαλοτύρι. Ρίχνουμε στις μπουκιές αλάτι ( με προσοχή γιατί είναι αλμυρό το κεφαλοτύρι) μαύρο πιπέρι, το κοκκινοπίπερο και ανακατεύουμε. Περνάμε τις μπουκιές από το αλεύρι, το μίγμα αυγού-γάλακτος και τέλος από το τριμμένο κεφαλοτύρι προσέχοντας να τις καλύψουμε καλά.

Γ) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε τις μπουκιές και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά.

Δ) Αφαιρούμε τις μπουκιές με μια τρυπητή κουτάλα ,τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με λίγο ακόμη κοκκινοπίπερο.

Author

Σχολια