Υλικά για 2 άτομα
250 γρ. μακαρόνια νούμερο 7
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
1 κομμάτι τσίλι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού άσπρο κρασί
2 κουταλιές σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
Παρασκευή
Α) Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Από το νερό κρατάμε μια κούπα . Τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας το μισό ελαιόλαδο.
Β) Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες ,το αλάτι , το πιπέρι , το τσίλι και το σκόρδο.
Γ)Προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί .Ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια χαμηλώνοντας τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για 15-20 λεπτά προσέχοντας να μείνει με το λάδι της .
Δ) Αποσύρουμε από τη φωτιά , ρίχνουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε απαλά .
Ε) Σερβίρουμε τα μακαρόνια ,βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι .