Υλικά

400 γρ. μακαρόνια Νο 7

8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

6 αντζούγιες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 κουτ. γλυκού κοκκινοπίπερο

1 κουτί ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες με τον χυμό τους

1 κουτ. γλ. Ζάχαρη

1 κούπα λευκό κρασί

Αλάτι- πιπέρι

1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. μυζήθρα τριμμένη

Παρασκευή

Α) Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Β) Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις αντζούγιες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, την ντομάτα τη ζάχαρη.

Γ) Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι με προσοχή, το βασιλικό, το μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμησθεί το κρασί και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Δ) Σερβίρουμε τα μακαρόνια, βάζουμε από πάνω την σάλτσα, προσθέτουμε την μυζήθρα και σερβίρουμε.

Μυζήθρα η Ελληνική: Η μυζήθρα είναι ένα παραδοσιακό τυρί που το συναντάμε και στην αρχαιότητα. Φτιάχνεται από γίδινο, πρόβειο και αγελαδινό τυρόγαλα με την ενίσχυση πρόβειου γάλακτος.
Για την παρασκευή του βάζουμε το μείγμα σε ένα ειδικό πανί ¨τουλουπάνι¨,το κρεμάμε σε ψηλό σημείο και το αφήνουμε να στραγγίξει μέχρι να πήξει.
Την μυζήθρα την βρίσκουμε σε φρέσκια και γλυκιά μορφή που τη χρησιμοποιούν περισσότερο σε παρασκευές άσπρης σάλτσας, σε γέμιση πιτών και σε συνοδευτικό φαγητού. Ακόμη σε ξηρή αλμυρή μορφή ιδανική για τρίψιμο πάνω σε μακαρόνια.
Από τις πιο γνωστές στην Ελλάδα είναι η ξυνομυζήθρα Κρήτης διάσημη για την παρασκευή τάκου.
Είναι ιδανικό τυρί για αυτούς που προσέχουν την διατροφή τους αφού περιέχει λίγα λιπαρά.

Author

Σχολια