Η Αντωνία μας προτείνει: Συνταγές έως 30 λεπτά
Συνταγές με ταυτότητα ,παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες.
Συνταγές μαγειρεμένες με εύκολο, γρήγορο, υγιεινό, οικολογικό και οικονομικό
τρόπο.
Καλοκαιράκι και ετοιμάζουμε λαχανικά τουρλού ή αλλιώς μπριάμ ή ρατατούι, μα όπως
και να τα πούμε η νοστιμιά τους είναι ασύγκριτη, μοναδική…
Λαχανικά τουρλού
Υλικά
2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 ντομάτες σφικτές και ώριμες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ του γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1 μικρό ποτήρι άσπρο κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Παρασκευή
α) Κόβουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε ροδέλες, τις πιπεριές σε καρεδάκια, το σκόρδο σε ψιλές φέτες και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
β) Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές για 5 λεπτά να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.
γ) Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τις ντομάτες, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι.
δ) Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά.
ε)Αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό
Καλή επιτυχία