Ένα πεντανόστιμο υγιεινό γλυκάκι για κάθε στιγμή της ημέρας που περιέχει σούπερ τροφές όπως ελαιόλαδο, καρύδια, πορτοκάλι.

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο

2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό

1 κούπα καρυδόψιχα

½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

Καρύδια για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

2 φλούδες πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλλας

Παρασκευή

Α) Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα καρύδια

Β) Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα έως ότου να σκουρύνει. Προσθέτουμε την καρυδόψυχα το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά ακόμη.

Γ) Παράλληλα έχουμε βάλει σε μια κατσαρολίτσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλλας να βράσουν 7-8 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά – σιγά στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Δ) Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι.

Ε) Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε μια-μια κουταλιά και πλάθουμε τον χαλβά σε μακρόστενο σχήμα. Πασπαλίζουμε με σπασμένα καρύδια και σερβίρουμε.

Author

Σχολια