Μου αρέσει που μένω στο ισόγειο. Μου αρέσει το σπίτι μου, να είναι ένα με την γη. Μου αρέσει να βγαίνω στην αυλή μου, είναι προέκταση του σπιτιού και της ψυχής μου. Μου αρέσει να κάθομαι στο τραπέζι κάτω από το πεύκο και να σκέφτομαι. Να σκέφτομαι τι να μαγειρέψω, να τρώω σταφύλια και να πίνω γλυκό κρασί. Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξω κοτόπουλο με σταφύλια που μου αρέσουν και να ρίξω και γλυκό κρασί. Τώρα τελευταία παντού στα φαγητά και στα γλυκά μου ρίχνω γλυκό κρασί. Έχει μια φυσική γλύκα και ένα άρωμα… έτσι για την αγαλλίαση της καρδιάς μου.
Υλικά
2 φιλέτα κοτόπουλο 400 γρ
4 κουτ της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ ρόγες από άσπρο σταφύλι
¼ της κούπας γλυκό κρασί μοσχάτο
Αλάτι πιπέρι
1 πρέζα κοκκινοπίπερο
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα προαιρετικά
1 κουτ του γλυκού βούτυρο
Το χυμό από ½ λεμόνι
Δημιουργία
α/ Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρούς κύβους και αλατοπιπερώνουμε
β/ Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τους κύβους και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
γ/ Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα σταφύλια και ανακατεύουμε.
δ/ Ρίχνουμε το γλυκό κρασί χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για ένα τέταρτο περίπου να μελώσει.
ε/ Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το κοκκινοπίπερο περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.