Μαγική κολοκύθα της Σταχτοπούτας
Υλικά
450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκό
1 κιλό τριμμένη ψίχα κολοκύθας
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα κορινθιακή σταφίδα
2 κουτ. της σούπας κανέλλα τριμμένη συν λίγη για το πασπάλισμα
2 πρέζες γαρύφαλλο τριμμένο
3 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Παρασκευή
Α) Στύβουμε τη τριμμένη κολοκύθα με τα χέρια μας
Β) Σε μπολ βάζουμε τη κολοκύθα, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα καρύδια, την σταφίδα, την κανέλλα, το γαρίφαλο και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Γ) Αλείφουμε ένα ταψί με το ελαιόλαδο. Στρώνουμε 4 φύλλα αλείφοντας τα με ελαιόλαδο ένα – ένα. Ρίχνουμε και στρώνουμε ισόπαχα τα 1/3 της γέμισης.
Συνεχίζουμε, στρώνουμε 3 φύλλα αλείφοντας πάντα νε ελαιόλαδο ένα – ένα ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την στρώνουμε ισόπαχα, συνεχίζουμε στρώνοντας ακόμη 3 φύλλα λαδωμένα επίσης, ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και την απλώνουμε. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα.
Χαράζουμε την πίτα και την ραντίζουμε με νερό.
Δ) Ψήνουμε στους 200 oC για 55-60 λεπτά περίπου.
Ε) Βγάζουμε την πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Καλή επιτυχία