Μία από τις πιο αγαπημένες μου λιχουδιές που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου << Φοιτήτρια & στην Μαγειρική >>. Γλυκό τοστ , ένα εύκολο επιδόρπιο στιγμής.
Δοκιμάστε το, θα ενθουσιαστείτε.
Για 2 άτομα
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
8 κουταλάκια γλυκού λικέρ πορτοκάλι
8 κουταλάκια γλυκού βουτύρου
2 κουταλιές σούπας μερέντα
2 κουταλιές σούπας τυρί μασκαρπόνε
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Παρασκευή
Α) Σε κάθε φέτα ψωμί περιχύνουμε από μια κουταλιά λικέρ και αλείφουμε από ένα κουταλάκι βούτυρο.
Β) Παίρνουμε 2 φέτες και βάζουμε επάνω από μια κουταλιά μερέντα . Παίρνουμε άλλες 2 φέτες και βάζουμε επάνω από μια κουταλιά τυρί. Σκεπάζουμε το τοστ με τις υπόλοιπες φέτες.
Γ) Σε τοστιέρα ψήνουμε τα τοστ 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Δ) Κόβουμε τα τοστ σε τρίγωνα. Τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.
Σημείωση: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λικέρ και μαλακό τυρί της αρεσκείας μας.