Υλικά για 2 άτομα
1 κονσέρβα τόνο καπνιστό (160 γρ.)
½ πακέτο αχιβάδες (250 γρ.)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 μεγάλες σφικτές και ώριμες ντομάτες
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι – μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας κάπαρη
1 κουτ. σούπας μαιντανό
Παρασκευή
Α. Λιώνουμε τον τόνο με το πιρούνι. Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια . Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.
Β. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά .
Προσθέτουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη , αλάτι – πιπέρι και το σκόρδο . Ανακατεύουμε , ρίχνουμε το κρασί ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα 15- 20 λεπτά.
Γ. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .
Δ. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά , τον τόνο ,την κάπαρη και τον μαιντανό.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε .