Υλικά για 2 άτομα

1 κονσέρβα τόνο καπνιστό (160 γρ.)

½ πακέτο αχιβάδες (250 γρ.)

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

2 μεγάλες σφικτές και ώριμες ντομάτες

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι – μαύρο πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί

1 κουτ.σούπας κάπαρη

1 κουτ. σούπας μαιντανό

Παρασκευή

Α. Λιώνουμε τον τόνο με το πιρούνι. Κόβουμε την ντομάτα σε μικρά κυβάκια . Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μαιντανό.

Β. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά .

Προσθέτουμε τις ντομάτες , τη ζάχαρη , αλάτι – πιπέρι και το σκόρδο . Ανακατεύουμε , ρίχνουμε το κρασί ,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα 15- 20 λεπτά.

Γ. Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .

Δ. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά , τον τόνο ,την κάπαρη και τον μαιντανό.

Ανακατεύουμε και αποσύρουμε .

Author

Σχολια